Editörün SeçtikleriEkonomi

Son Dakika! Tüm Türkiye Çarşamba gününü bekliyor

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi belirsizliğiyle birlikte, karmaşık bir seyir izlerken bu karmaşık dönemde altın, ons başına 2.233 dolara kadar yükselerek %3,1’lik bir artışla rekor seviyeye ulaştığı ifade edildi. Bununla beraber Cuma günü, Paskalya tatili dolayısıyla ABD, Avrupa ve Hong Kong piyasaları kapalı olduğu duyuruldu.

TÜİK Verisi Yaklaşıyor

Türkiye’de ise gözler, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Nisan Çarşamba günü açıklayacağı enflasyon verisinde olacağı belirtilerek bu veri, piyasalarda önemli bir kılavuz olacağı ve Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, %0,34’lük bir artışla 9.142,40 puandan haftayı kapattığı bildirildi.

Tüm bunlarla beraber Dolar/TL kuru, haftayı bir önceki kapanışa göre %1,13 artışla 32,1814 seviyesinden tamamladığı ifade edilerek kur hareketleri, piyasalarda yakından takip ediliyor ve döviz kuru istikrarı önemli bir konu olarak değerlendirildiği de vurgulandı.

S&P Global’den Büyüme Tahminleri

S&P Global, gelişmekte olan ülkeler için 2024 yılı toplam büyüme tahminini %4,1’den %4,2’ye yükseltirken, Türkiye için ise %2,4’ten %3’e yükseltti. Bu artışlar, ekonomik iyimserlik adına olumlu sinyaller olarak değerlendiriliyor. Pazartesi günü imalat sanayi PMI, çarşamba günü enflasyon, perşembe günü reel efektif döviz kuru ve cuma günü hazine nakit dengesi verileri takip edilecek. Bu veriler, piyasalardaki hareketliliği etkileyebilir ve yatırımcılar için önemli bir yol gösterici olabilir.

BIST 100 Endeksi

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.350 seviyelerinin direnç, 9.000 ve 8.900 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtti. Bu teknik analizler, yatırımcılar için yol gösterici nitelikte olup, piyasalardaki hareketlerin anlaşılmasına yardımcı olabilir.