Son Dakika: Yangınlarda son durum açıklandı! İki gün kritik..

Farklı yerlerde eş zamanlı çıkan yangınların kritik ve büyük zararları oldu. Yaraları sarabilmek adına hem büyük markalar hem vatandaş hem de ünlü isimler adeta seferberlik başlattı. Fidan kampanyaları, maddi destek gibi yardımlar peşi sıra geliyor. Yangınları söndürmek için çalışmalar sürüyor. Son durumu ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, bugün ve yarın olmak üzere iki günlük sürecin poyrazın da etkisiyle kritik olduğunu belirtti. Aynı zamanda Antalya’da yangınlardaki son durum ve ülkelerden gelen uçak yardımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son durum ile ilgili “AB, duyuruyu tüm ülkelere iletti. 4 ülkeden, Hırvartistan, Romanya, Fransa ve İspanya’dan dönüş oldu. Bu büyük bir yangın. Yangının başlamasıyla beraber birçok ülke, komşu ülkeler, dost ve kardeş ülkeler ve Avrupa’dan ülkeler de bizi aradılar.

Bugüne kadar görmediğimiz bir afetle karşı karşıyayız. Bu mücadeleyi hep birlikte verip, hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Fransa, İspanya’da yangın olabileceğini belirterek, uçak gönderemeyeceğini söyledi. Tekliflerini geri çekmiş oldular.” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version