Son dakika yüzde 26 zam yapıldı! Yeni fiyatlar bugünden itibaren geçerli oldu

Temmuz ayı başından itibaren ekonomik yaşamda önemli değişiklikler yaşandığı belirtilerek enflasyon ve zam haberleri, memur ve emekli maaşlarının ardından birçok ürüne ve hizmete yapılan artışlarla birlikte gündeme gelmeye devam ettiği ve  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yüksek hızlı tren (YHT) biletlerine yüzde 25.6 oranında bir zam yapıldığı belirtildi. Bu zam, son iki yıl içinde YHT ücretlerine yapılan sekizinci artış olduğu bildirildi.

PEŞ PEŞE ZAM GELDİ

Türkiye genelinde birçok sektörde fiyat artışları yaşandığı belirtilerek Temmuz ayında başlayan bu zam dalgası, enerji ve gıda sektörlerinin yanı sıra ulaşım sektörünü de etkilediği ve hükümetin enflasyonu kontrol altına almak amacıyla asgari ücrete ve emekli maaşlarına sınırlı artışlar yaparken, ulaşım ve diğer hizmet sektörlerinde ardı ardına zamlar gerçekleştirildiği ifade edildi.

FİYATLAR YÜKSELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD, yüksek hızlı tren hatlarındaki bilet fiyatlarını güncellediği belirtilerek yeni fiyat listesi, özellikle sık kullanılan hatlarda dikkat çekici bir artışa işaret ettiği ve  örneğin, Ankara Gar-İstanbul Söğütlüçeşme hattındaki bilet ücreti 430 TL’den 540 TL’ye yükseldiği Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas hatlarındaki biletler de yüzde 25.6 oranında zamlandığı vurgulandı. Bu noktada Eskişehir-Ankara hattında ise bilet fiyatı 225 TL’den 280 TL’ye çıktığı bildirildi.

Exit mobile version