Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika zam belli oldu: Tam tamına yüzde 20 zam geliyor: Eylül ayında geçerli olacak

Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte zam dalgasının etkileri şimdiden hissedilmeye başlandığı ifade edilerek uzmanlar, yeni zamların kaçınılmaz olduğunu belirtirken, ilk zam oranını da açıkladı. Ağustos ayı sonrasında fiyatlarda yüzde 20 oranında bir artış beklendiği paylaşıldı.

ZAM DETAYLARI NETLEŞİYOR

Geçim sıkıntısı çeken bireylerin sayısındaki artış, yeni zamların getirdiği endişeyi daha da arttığı ifade edilerek Eylül ayında hangi ürün veya hizmetlere zam yapılacağı merak konusu olurken, Ağustos’un ardından yaşanacak ilk zammın detayları da netleşmiş durumda olduğu vurgulandı.

YÜZDE 20 ZAM

Son dönemde Türkiye konut piyasasında yaşanan gelişmeler, kiracıları zorlu bir dönemin beklediğini işaret ederken 1 Temmuz itibarıyla kaldırılan yüzde 25 kira zam sınırı, İstanbul başta olmak üzere birçok büyük şehirde kiraların hızla artmasına neden olacağı vurgulanarak uzmanlar, özellikle Eylül ve Ekim aylarında kira artışlarının yüzde 20’yi bulabileceğini ifade etti. Bu artış, İstanbul’daki barınma krizini yıl sonuna kadar daha da derinleştirebileceği paylaşılarak kiraların bu denli yüksek artışlar göstermesi, birçok kiracının yaşam koşullarını daha da zorlaştırabileceği aktarıldı.

DAHA CİDDİ BİR HALE GELEBİLİR

İstanbul ve diğer büyük şehirlerde yaşanan kira artışları, barınma krizinin daha da derinleşmesine yol açabilir. Kiracıların bütçeleri, bu yüksek artışlar karşısında büyük bir baskı altında kalacak ve bazı kişiler için barınma sorunu daha da ciddi hale gelebilir.