Son dakika zam geldi! Artık 7 bin 500 TL yerine 12.000 TL olacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite öğrencilerine verilen burslarda artışa gitti. “100/2000 YÖK Doktora Bursu” kapsamında, işte çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltme yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu, öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere destek vermek amacıyla burslarını artırdı. “100/2000 YÖK Doktora Bursu”nda yapılan artış öğrencilere önemli ekonomik katkı sağlıyor.

Yükseköğretimde Yeni Dönem: Burslarda Yapılan Güncellemeler

YÖK, nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere öğrencilere sağlanan burslarda üst sınırdan artışa gitti. Lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere sunulan desteklerde yapılan güncellemelerle öğrencilere daha fazla ekonomik destek sağlanıyor.

“100/2000 YÖK Doktora Bursu” öğrencilere yönelik nitelikli bilgi üretme hedefiyle veriliyor. Bu burs, özellikle devlet üniversitelerindeki doktora programlarına kayıtlı öğrencilere önemli destek sunuyor.

Lisans Öğrencilerine Yeni Burs İmkanları: YÖK Lisans Destek Bursu Artırıldı

YÖK tarafından belirlenen devlet üniversitelerindeki lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere verilen “YÖK Lisans Destek Bursu”nda yapılan artışla öğrencilere daha fazla maddi destek sağlanıyor.

Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu, 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. Bu destekle, üstün başarı sergileyen öğrencilere verilen maddi destek artırıldı.

Exit mobile version