Son dakika zam geldi duyurusu! Valilik açıklama yaptı: Değişiklik olmadı

Edirne Valiliği, ekmeğe yönelik zam iddiaları hakkında bir açıklama yaptı ve bu iddialar yalanlandı. Açıklamada fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmadığını belirtilerek yerel medyada yer alan haberlerin kamuoyunda endişe yarattığı ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bu konuda bir açıklama yapılmasının gerekli olduğu paylaşıldı.

Fiyat Tarifesinde Değişiklik Olmadığı Belirtildi

Yapılan açıklamada, ekmek fiyat tarifesinde herhangi bir değişiklik olmadığı ve mevcut durumun devam ettiği belirtilerek bu durumun, Meslek Odaları Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelikler çerçevesinde şekillendiğini vurgulandı.

Fiyat Tarifesinin Süreçleri ve Yetkiler

Valilik açıklamasında, fiyat tarifelerinin belirlenmesi sürecine değinilerek, ilgili odaların aldığı kararların öncelikle Ticaret Bakanlığı’na iletilmesi gerektiği ve bu sürecin tamamlanmasının ardından Valiliğe bildirilmesi gerektiği paylaşılarak henüz yeni bir fiyat tarifesi Valiliğe ulaşmadığı için mevcut fiyatların geçerli olduğu bildirildi.

Fiyatlar Hakkında Bilgi

Edirne Valiliği’nin açıklamasına göre, ilde halihazırda geçerli olan halk tipi ekmek kilogram fiyatı 37,50 lira iken, 200 gram ekmeğin satış fiyatı ise 7,50 lira olarak belirlendiği belirtilerek mevcut fiyat tarifesinin dışında bir değişiklik olması halinde, mevzuatta öngörülen yetkiler doğrultusunda hareket edileceği aktarıldı.

Edirne Valiliği’nin yaptığı bu açıklama ile ekmeğe zam iddialarıyla ilgili net bir duruş sergilenirken, vatandaşlar mevcut fiyatların geçerliliğinin devam ettiğini öğrenmiş oldu.

Exit mobile version