Editörün SeçtikleriEkonomi

Son dakika zam geldi! Fiyatlar bugün itibari ile yeniden değişti

Akaryakıt fiyatları, İsrail-Hamas çatışması ve dolardaki artış nedeniyle rekor seviyelere ulaştı. Brent petrol fiyatları da 82 dolar seviyelerinde seyrediyor, bu durum akaryakıt fiyatlarına doğrudan etki ettiği paylaşılarak 2024 yılı ile birlikte ÖTV düzenlemesi yapıldı ve bu düzenleme sonrasında benzin ve motorin litre fiyatlarına büyük zam yapıldığı ifade edildi. Bununla beraber son zamanlarda motorine gelen indirim sürücülere biraz rahatlama sağladığı da hatırlanıyor.

Güncel Fiyatlar

16 Mart Cumartesi günü, İzmir, İstanbul ve Ankara’da benzin, motorin ve LPG litre fiyatları güncellendiği belirtilerek motorin litre fiyatı 45 lirayı, benzin litre fiyatı da 41 lirayı aşarak artış gösterdiği vurgulandı. Brent petrol fiyatlarında yükseliş ivmesi devam ettiği bildirilerek son verilere göre, Brent Petrol 82 dolar seviyelerine yükseldği bu durumun akaryakıt fiyatlarına yansıması beklendiği aktarıldı.

Önce İndirim, Sonra Zam

Motorin (mazot) ve benzin fiyatlarına peş peşe indirim yapıldıktan sonra, Brent petrol fiyatlarının yükselmesiyle birlikte benzin ve motorin litre fiyatlarına tekrar zam geldi. Akaryakıt fiyatları 2024 yılına zamla başladı. ÖTV’de yapılan düzenleme sonrası benzin, motorin ve LPG fiyatlarında büyük artış yaşandı. Birbiri ardına gelen zamlar sonrasında motorinde iki kez, benzinde ise bir kez indirime gidildi.

Son olarak, 15 Mart 2024 itibariyle benzin litre fiyatına 1 lira 57 kuruş, motorin litre fiyatına ise 1 lira 10 kuruş zam yapıldı. İşte akaryakıt fiyatlarındaki son durum…

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası’nda benzin fiyatı: 41.97 TL
İstanbul Anadolu Yakası’nda motorin litre fiyatı: 41.79 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 21.60 TL

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası’nda benzin fiyatı: 42.06 TL

İstanbul Avrupa Yakası’nda motorin litre fiyatı: 41.86 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 21.68 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Ankara’da benzin litre fiyatı: 42.79 TL

Ankara’da motorin litre fiyatı: 42.65 TL

Ankara’da LPG litre fiyatı: 21.85 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir’de benzin litre fiyatı: 42.99 TL

İzmir’de motorin litre fiyatı: 42.85 TL

İzmir’de LPG litre fiyatı: 21.90 TL