Son dakika zam geldi! Yarından itibaren yeni fiyatlar geçerli olacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Nisan 2024 itibarıyla mobil iletişim ücretlerine önemli bir zam yaparak tarifeleri güncellediği belirtilerek bu kararla birlikte, mobil iletişim hizmetlerine ödenen ücretlerde ciddi bir artış yaşandığı ifade edildi. Tüm bunlarla beraber BTK’nın her yıl nisan ve ekim aylarında güncellediği “Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi” cetveli, Nisan 2024’te yapılan bu yenilikle bir kez daha güncellendiği vurgulandı.

Yüzde 28 Oranında Zam Üzerine Eklenen Yüzde 65 Artış

BTDünyası’nın haberine göre, son güncellemeyle birlikte mobil iletişim ücretlerine yüzde 65’e varan bir zam yapıldığı ifade edilerek Ekim 2023’te açıklanan tarifelerle karşılaştırıldığında bu artış yüzde 28’i bulduğu bildirildi. Bu durum, mobil iletişim hizmetlerinin maliyetinin önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Tarifeye Abone Olmayanlar Etkilenecek

Yapılan zamdan etkilenmek için faturalı veya faturasız bir tarifeye sahip olmak gerekiyor. Tarifeye abone olmayan bireyler, kısa mesaj gönderme ve arama gibi işlemler için yeni tarifeden ücretlendirilecekleri ifade edilerek bu durum, mobil iletişim hizmetlerinin genel maliyetini etkileyebilir ve tüketicilerin iletişim harcamalarını yeniden gözden geçirmelerine neden olabileceği aktarıldı.

Operatörlerin Paketleri ve Kampanyaları Da Etkilenebilir

Bu zam kararıyla birlikte, operatörlerin sunduğu paketler ve kampanyalar da güncellenerek bu zamdan etkilenebilir. Tüketicilerin tercih edebilecekleri mobil iletişim seçenekleri ve maliyetleri üzerinde bu güncellemelerin etkisi olabilir. Bu nedenle, mobil iletişim hizmetlerini kullanıcılarının tercihleri ve ihtiyaçlarına daha uygun hale getirmek için operatörlerin yeni stratejiler geliştirmesi bekleniyor.

Exit mobile version