Son dakika:Çin aşısının Türkiye’ye gelişi ertelendi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabı üzerinden son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, Çin aşısının Türkiye’ye gelişinin bir iki gün ertelendiği bildirildi. İşte Bakan Koca’nın o açıklaması…

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bakan Koca, Türkiye’ye gelmek üzere Çin aşısının Pazar gecesi yola çıkacağını duyurmuştu. Konuya ilişkin olarak Bakan Koca yeni bir açıklamada bulundu. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası nedeniyle Çin aşısının ülkeye gelişinin ertelendiğini bildirdi.

Bakan Koca ertelemeye ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Çin aşısı Türkiye’ye ne zaman gelecek? Çin aşısı virüse karşı etkili mi?

 


Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi Toplantı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Çin aşısının Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda da bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, ‘Aşıda Faz-3 çalışmaları başarıyla sürüyor. Aşının etkili olduğundan eminiz. Çin’den aşı pazar gecesi yola çıkıyor.’ İfadelerini kullandı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ. 

Exit mobile version