Gündem

Son iki gün kaldı: Hemen e-Devlet üzerinden reddedin!

Türkiye’de binlerce vatandaş cep telefonlarına gelen reklam mesajlarından şikayet ediyorlar. Bu nedenle Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) vatandaşların kullanımına açıldı. Söz konusu uygulama hakkında yapılan açıklamada, kişilerin cep telefonlarına gelen ticari mesajları 16 Şubat tarihine kadar reddetmesi gerekiyor. Bu işlemi yapmayan vatandaşlar ise mesajların gelmesini onaylamış sayılacaklar.

Ocak ayında vatandaşın kullanımına açılan İYS sistemine giriş yapan vatandaşlar 16 Şubat tarihine kadar ticari iletileri reddedebilecekler. Bununla ilgili olarak yapılan açıklamada, “İleti Yönetim Sistemi açıldı. Ticari elektronik ileti onaylarınızı artık e-Devlet kapısı veya iys.org.tr üzerinden kontrol edebilir, dilediğiniz zaman onay veya ret verebilirsiniz. 16 Şubat 2021 tarihine kadar kontrol edilmeyen onaylar geçerli sayılacaktır.”

Ticari elektronik ileti nedir?

Hizmet Sağlayıcılar’ın, mal ve hizmetlerini pazarlamak, işletmesini tanıtmak ya da kutlama ve temenni gibi içeriklerle tanınırlığını artırmak amacıyla alıcıların elektronik iletişim adreslerine promosyon, kampanya, indirim, hediye içerikli gönderdiği iletiler ticari elektronik iletidir.