Son ödeme tarihi yaklaşıyor: Süresi geçmeden belediyeye giderek ödemenizi yapın!

Vergi ödemesi yapacaklar dikkat! Bina, arazi ve arsa sahipleri tarafından her yıl iki taksitle ödenmesi gereken Emlak Vergisi’nde son gün yaklaşıyor. Peki ödemeler nasıl yapılıyor? Kimler vergi ödemeyecek? İşte detaylar…

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri için son gün yaklaşıyor. 31 Mayıs olarak duyurulan ikinci taksitler ilgili belediyeye şahsen gidilerek ödeniyor. Aynı zamanda belediyelerin banka hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla da ödenebiliyor. Bazı belediyelerin internet siteleri üzerinden vergi ödeme ve borç sorgusu da yapılabiliyor.

EMLAK VERGİSİNİN ÖDENMEYECEĞİ DURUMLAR

Ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gazi, emekli ya da dul kişilerin emlak vergisi ödeme yükümlülüğü bulunmuyor.

Vergi muafiyetinden yararlanmak isteyen kişinin adına kayıtlı başka bir gayrimenkulün bulunmaması gerekiyor. Vergi muafiyetinden faydalanmak isteyen kişinin eşinin adına birden fazla gayrimenkul tapu kaydı bulunması, muafiyet hakkını etkilemez.

Gayrimenkulün 200 metrekareden küçük olması gerekiyor.

Emlak muafiyeti için başvurulacak konutun yazlık ev olmaması gerekir. Evde yaz kış oturulduğunun ispatı durumunda vergi muafiyetinden faydalanabilir.

Gayrimenkulde bir kiracı otursa dahi emlak vergisi muafiyeti geçerli oluyor ancak konut sahibinin de başka bir evde kiracı olarak ikamet etmesi gerekiyor.

Emekli olduğu için muafiyetten faydalanmak isteyen kişilerin Türkiye’de emekli olma şartı bulunuyor. Sıfır oranlı emlak vergisi olarak da adlandırılan bu muafiyet hakkından sadece konut sahipleri faydalanabiliyor. İş yeri, arsa ve araziler için emlak muafiyeti hakkı bulunmuyor.

Exit mobile version