Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar! Ak Parti, CHP, İyi Parti ve MHP oyları ne durumda?

Yapılacak olan yeni dönem seçimleri öncesinde halkın nabzını tutmak amacı ile düzenlenen seçim anketi çalışmalarında, vatandaşların kararlarının bir önceki seçime oranla bir hayli değiştiği gözlendi.

Aksoy Araştırma şirketi tarafından seçim öncelerinde, belli aralıklar ile vatandaşlara yöneltilen seçim anketi sorularına verilen yanıtlar, verilerin analiz edilmesi sonucunda netliğe kavuştu. Anket seçim sonuçlarına göre AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi oyların yaşanan değişimler, gözlerden kaçmadı.

Aksoy Araştırma’nın Seçim Anketi Çalışmasında CHP Şaşkınlığı!

Türkiye sınırları içerisinde yıllardır araştırma faaliyetlerine devam eden araştırma şirketlerinden biri olan Aksoy Araştırma, yaklaşan seçimler öncesinde bir anket çalışması daha düzenledi. Şirketin düzenlediği çalışmaya katılan vatandaşların cevaplarının analiz edilmesi sonucu ortaya çıkan sonuçlar, siyaset gündemine ilk sıradan giriş yaptı.

Aksoy Araştırma Şirketi’nin geçtiğimiz haftalarda düzenlemiş olduğu seçim anketinin sonuçları, kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan sonuçlara göre önceki seçim anketlerinde yüzde 25-26 oy bandında seyreden Cumhuriyet Halk Partisi, 2022 Ocak ayı seçim anketi araştırmasına göre oy potansiyelini yüzde 1,2 oranında arttırarak yüzde 28,9’a yükseltti.

İktidarın Oy Potansiyeli Düştü!

Aksoy Araştırma’nın 2021 yılından itibaren sürdürdüğü gelecek dönem seçim anketi çalışmalarına göre Ak Parti’nin oy potansiyelinde gerileme yaşandığı gözlendi. 2021 Temmuz ayı itibari ile Aksoy Araştırma tarafından yürütülmüş olan seçim anketi çalışmalarında Ak Parti’nin oy potansiyelinin yüzde 36 bandında seyrettiği gözlenirken, bu oranın 2021 Aralık ayı itibari ile yüzde 31,2’ye gerilediği ortaya kondu.

Aksoy Araştırma Şirketi’nin 2022 Ocak ayı itibari ile gerçekleştirmiş olduğu seçim anketi çalışmasında ise Ak Parti’nin potansiyel oy oranı yüzde 30,1’e kadar geriledi.

İttifaklar Arası Oy Farkı Belli Oldu!

Aksoy Araştırma Şirketi’nin 2021 Ocak ayının 3’üncü haftasına ilişkin yayınlamış olduğu seçim anketi sonuçları ile birlikte, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy farkları da netleşmiş oldu.

Yapılan son seçim anketi çalışması ile birlikte ittifaklar arası oy farkının yüzde 4,5 olduğu gözlendi. Buna göre ocak ayı seçim anketi sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın potansiyel oy oranının yüzde 38, Millet İttifakı’nın potansiyel oy oranının ise yüzde 42,5 olduğu veriler ile ortaya konmuş oldu.

Exit mobile version