Ekonomi

Son sigara grubuna da zam geldi: En ucuz sigara 45 TL

Türkiye’de yeni yıl, alkole ve sigaraya yapılan zamlarla başladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, 1 Ocak itibarıyla sigaralara yapılan zamları paylaştı. Yeni düzenlemeye göre, vergi oranı yüzde 63’ten yüzde 57’ye düşerken, maktu vergi 1,14 liradan 4,80 liraya çıktı. Bu kararın ardından sigara fiyatlarına art arda zamlar yansıdı.

Erol Dündar, zamların ilk olarak JTI grubu sigaralara geldiğini belirtti. Yeni fiyatlarla en düşük sigara 52 TL, en yüksek sigara ise 60 TL oldu.

PM grubunda da KDV’ye bağlı olarak 2 ila 3 TL arasında zam uygulandı. Bu grup için en düşük sigara fiyatı 54 TL, en yüksek sigara fiyatı ise 70 TL olarak güncellendi.

Geçtiğimiz günlerde başka bir sigara markasına daha zam geldiğini açıklayan Dündar, bu grup için en düşük sigara fiyatının 40 TL, en yüksek sigara fiyatının ise 65 TL olduğunu duyurdu. Ayrıca, TT ve Imperial Tobacco sigara gruplarına da zam yapıldı.

TT grubunun en pahalı sigarası 56 TL, en ucuzu ise 45 TL olarak belirlenirken, Imperial Tobacco grubunun en pahalı sigarası 60 TL, en ucuzu ise 49 TL oldu.

Sigara fiyatlarındaki zamların devam etmesi bekleniyor.