Son tarih 31 Aralık: İstanbulkart’ı olanların bunu yapması gerekiyor! Eğer yapmazsanız…

İstanbulkart sahibi binlerce kişiye duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda son tarih 31 Aralık 2022 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar toplu taşıma kullanan vatandaşların kişiselleştirme işlemini yapması gerekiyor.

İstanbul’da milli ve dini bayramlarda ücretsiz kullanım hakkı ve birçok kampanyadan faydalanmak isteyenlerin İstanbulkartlarını kişiselleştirmesi gerekiyor. Yapılan açıklamalarda özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahiplerinin faydalanabileceği bildirildi.

Son tarih 31 Aralık


Kişiye özel olmayan ‘Anonim Kart’ denilen, üzerinde isim yazmayan ve kullanıcıya tanımlı olmayan kartların 31 Aralık 2022 tarihine kadar kişiselleşmesi yapılması gerekiyor. Bunun için yapılması gerekenler de açıklandı.

İstanbulkart Nasıl Kişiselleştirilir?

İstanbulkart’ı kişiselleştirebilmek için şu adımlar takip edilmeli:
İstanbulkart Mobil’e giriş yapılarak ana sayfadan ‘Kartlarım’ kısmına gidilir. ‘Kart ekle’ alanındaki ‘Kendi kartını ekle’ seçeneğinden gerekli yönlendirmeler takip edilir.
www.bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden ‘Kartlarım’ kısmına gidilir.
‘Kart ekle’ alanındaki ‘Kendi kartını ekle’ seçeneğinden gerekli yönlendirmeler takip edilir.
www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinde gerekli bilgiler doldurulur.
İstanbulkart Mobil ya da internet üzerinden yapmak istemeyen kullanıcılar ise 153’ü arayarak kartlarını kişiselleştirebilir.

Exit mobile version