Gündem

Son Teknoloji Balistik Füze Zafer Günü Provalarında Yerini Aldı! Putin Tüm Dünya’ya Göz Dağı Verdi!

Rusya 9 Mayıs tarihinde Zafer Günü kutlamalarını yapacak. Kutlamadan önce provalar yapan Rus ordusu, Kızıl Meydan’da askeri geçit provası yaptı. Bu yıl kutlanacak Zafer Günü, özellikle Ukrayna – Rusya savaşı sebebiyle tüm dünya tarafından merakla bekleniyor. Bugün yapılan provalarda sergilenen son teknoloji balistik füze oldukça dikkat çekerken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ‘in Zafer Günü kutlamalarında oldukça önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Yapılan provalar kapsamında termonükleer füzeler de Kızıl Meydan’da sergilendi. Binlerce asker Kızıl Meydan’daki Zafer Günü askeri geçit provasına katıldı.

RS-24 isimli balistik füze de Kızıl Meydan’daki provada yerini aldı. Askeri uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre bu balistik füze 10 taneye kadar savaş başlığı taşıyabilecek bir kapasiteye sahip.

Balistik Füzeleri Görücüye Çıkardı

Ağırlığı neredeyse 50 ton olan bu silah, saatte 24 bin 500 kilometre hıza çıkabiliyor. Askeri uzmanlar tarafından kıtalararası silah olarak nitelendirilirken menzilinin 12 bin kilometre olduğu açıklandı.

Batı ülkelerine ürkütücü mesajlar vermek isteyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 9 Mayıs Pazartesi günü Zafer Günü kutlamaları kapsamında yapılacak askeri geçit töreninde nükleer füzelerini Kızıl Meydan’da görücüye çıkaracak.

Nazi Almanya’sına Karşı Alınan Zafer Kutlanıyor

İkinci Dünya Savaşı’da Nazi Almanya’sına karşısında aldığı zaferin kutlamalarını yapacak olan Rusya, tüm dünya tarafından ilgiyle izlenecek. Her sene merakla beklenen bu zafer kutlamaları, bu sene Rusya – Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle tüm dünya tarafından daha çok ilgi ile bekleniyor.

Provalar sırasında görülen balistik füzelerin 16 tekerlekli bir araç ile taşındığı ve silahlı muhafızların araca eşlik ettiği görüldü. Silahın ne kadar güçlü olduğunu anlatmak isteyen uzmanlar, dakikalar içerisinde New York ve Londra’yı vurabileceğini söyledi.