EkonomiGündem

Sorgulamalar E-Devlet Üzerinden Yapılacak! 81 İldeki Vatandaşa Yatacak

Milyonlarca evde yaşlı ve bakıma muhtaç hastanın bakımını üstlenen vatandaşı ilgilendiriyor. Bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına devlet destek ödemesi vermeye devam ediyor. Evde bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engeli bulunan vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına yatan evde bakım ödemeleri yatırılmaya başlandı. Her ay il il yatan evde bakım ödemeleri vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Şubat ayı evde bakım ücretlerinin ne zaman yatacağını merak eden vatandaşlar e-devlet üzerinden sorgulamaya yapmaya başladı.

Evde Bakım Aylığı Yatan İller Açıklandı:

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemeleri 16 Şubat 2022 tarihi itibariyle Tokat, Diyarbakır, Osmaniye, Çanakkale, Edirne, Giresun, Afyonkarahisar, Ordu, Bolu, Kırıkkale, Ankara, Konya, Manisa, İstanbul, Kocaeli, Siirt, Niğde, Şanlıurfa, Bilecik, Balıkesir, Antalya, Mersin, Samsun, Hatay, Sakarya, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bursa, Adana, İzmir, Batman, Düzce ve Eskişehir illerine yattı.

Evde Bakım Aylığı Nasıl Sorgulanır?

Evde Bakım aylığı alan vatandaşlar maaşlarının yatıp yatmadığını e-Devlet aracılığı ile sorgulayabiliyorlar. Evde bakım aylığı ödemelerini sorgulamak için E-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak sorgulama yapılabiliyor.