Sorun yaşamak istemeyenler saatler içinde bunu yapsın: Arabası olup bunu yapmayanların başına bunlar gelebilir!

Türkiye’deki araç sahibi binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Araç sahibi herkesin en geç bugün içerisinde bunu yapması gerekiyor. Zamanında yapmayan vatandaşlar daha sonra istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Araç sahibi vatandaşlar için Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemelerinde bugün son gün. Bugün içerisinde vatandaşların MTV ödemeleri yapmaları gerekiyor. Ödemeler, gib.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet üzerinden ve bankaların mobil uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

MTV ödenmezse olacaklar

MTV ödemesi zamanında yapılmazsa, araç sahibinin borcuna faiz işletilir ve ödenmesi gereken miktar artış göstermeye devam eder. Borçlarını ödemeyen araç sahiplerine gönderilen uyarı mektrubuna rağmen ödeme yapılmazsa, kişinin banka hesaplarına haciz işlemi başlatılılabilir.

Muayene işlemini yaptıramazsınız

Yapılan kontrolde vergi borcu, ogs cezası ve trafik cezası görülmez ise, bir belgeye ihtiyaç duyulmadan muayene işlemleriniz yapılabilir. Yapılacak sorgulamada vergi borcu, trafik cezası vb. çıkması halinde ya da online olmayan vergi dairelerine bağlı araçların borç sorgulaması yapılamaması durumunda, muayene yapılabilmesi için fenni muayene izin belgesi istenebilmektedir. Vergi Dairesi nezdinde yapılan vergi borcu ödeme ve borcun sistemden düşürülmesi sonrasında istasyonda yapılan kontrolde borç olmadığı görülmesi durumunda da fenni muayene izin belgesi istenmeyecektir.

Fenni muayene izin belgesini, bağlı olunan vergi dairesinden ya da online bilgi alınabilen vergi dairesi veya bürolarından temin edebilirsiniz.

Exit mobile version