Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu, o gruplarda yer alan vatandaşlara faizsiz konut kredisi hizmeti sunmaya başladı: 10 yıl vade ile 241 bin TL tutarında kredi çekmek mümkün!

Yeni dönemde yukarı yönlü hareketler sergilemeye devam eden ekonomi piyasaları, bazı dış faktörlerin de dahil olması ile birlikte hammadde fiyatlarının artmasına sebep oldu. Artan hammadde fiyatları ise emlak sektöründe fahiş fiyatların ortaya çıkmasına yol açtı. Hem ikinci el hem de sıfır konutların fiyatlarını direkt olarak etkileyen bu durum, Sosyal Güvenlik Kurumunu harekete geçirdi. Kamu kurumu belirlediği gruplar içerisinde yer alan vatandaşlara, faizsiz konut kredisi hizmeti sunacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Konut Kredisi Kampanyası 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulmuş olan faizsiz konut kredisi kampanyasına göre ilgili şartları taşıyan tüm ülke vatandaşlarına, 241 bin TL üst limitli, 120 ay azami vadeli nakit hizmeti sunulacağı bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Konut Kredisi Kampanyasından Kimler Yararlanabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2022 yılında geçerliliği olan faizsiz konut kredisi kampanyasından yararlanabilecek vatandaşlar, şu gruplar altında toplanmıştır:

  • 15 Temmuz gazileri
  • SGK’dan dul ve yetim aylığı alanlar
  • Harp ya da vazife malulleri

Sosyal Güvenlik Kurumu yeni dönemde geliştirmiş olduğu faizsiz konut kredisi kampanyasından nakit desteği alana vatandaşların taksit ödemelerini, aylıklarının 4’te 1’ini keserek tahsil edeceğini duyurmuştur.

Sosyal Güvenlik Kurumu Faizsiz Konut Kredisi Kampanyasına Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilmiş olan 241 bin TL üst limitli faizsiz konut kredisi kampanyasından nakit desteği almak isteyen vatandaşların, en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek bizzat kredi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında hak sahibi olduğunu gösteren SGK belgesinin ve kimlik kartının ibraz edilmesi zorunlu tutulmuştur.