Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu resmen açıkladı: Yapılan prim ödemeleri vatandaşa iade edilecek, hemen başvurun!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve sigortalı bir çalışma hayatına sahip olan tüm vatandaşların, yaşlılık dönemlerine dair en büyük amaçlarından birisi yüksek tutarlarda emekli maaşı alabilmektir. Bu isteğin gerçekleşebilmesi için ise prim ödemesi, sigortalı olma süresi ve yaş şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde emekli olmak adına prim ödemelerini tamamlamış olan vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yaparak, emekli olma hayallerine bu yıl içerisinde kavuşamayacak olan vatandaşlara prim ödemelerinin geri iade edileceğini bildirdi. Kurum, ilgili hizmetinin ayrıntılarını paylaştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Prim İadesi Hizmeti

Sosyal Güvenlik Kurumu, ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Kurum, emekli olmak isteyen ve bu amaç doğrultusunda prim ödemesi yapmış olan ancak çeşitli faktörler çerçevesinde emekli olmaya hak kazanamayan vatandaşlara, yaptıkları prim ödemelerinin geri iade edileceği bilgisini paylaştı.

SGK Prim İadesi Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun prim iadesi hizmetinden yararlanabilmek için emekli olabilmek için sağlanması gereken yaş ve sigortalı olma süresi şartlarından birinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Prim ödemesini ve diğer iki şarttan birini yerine getirmiş olan her vatandaş, ilgili hizmete başvuru yapabilmekte ve nakit ödeme alma hakkından yararlanabilmektedir.

SGK Prim İadesi Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilgili gruplarda yer alan vatandaşlara sunmuş olduğu prim ödemesi iadesi hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin, SGK İl Müdürlüklerine veya SGK İlçe Merkezlerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Ek olarak, hayatının bir başka döneminde tekrar prim ödemesi yapmak isteyen vatandaşların, durumu izah eden bir dilekçe aracılığı ile aynı kurumlara başvuruda bulunmaları önemlidir.