Sosyal Güvenlik Kurumu, tek maaş ile geçinemeyen vatandaşlara 3 maaş alma hakkı tanıdığını duyurdu! SGK emekli maaşı 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu, ülke sınırları içerisinde yaşayan ve sigortalı bir işte çalışan ya da çalışmış olan kişilere çeşitli ödemeler yapmaktadır. Bu ödemelerin başında ise emekli maaşı ödemeleri gelmektedir.

Kurumun belirlemiş olduğu yaş, sigortalı olma süresi ve prim ödemesi şartlarını yerine getiren vatandaşlar, sigortalı olarak çalıştıkları dönemde ödenen maaşlarına ve prim ödemelerine göre farklılık gösteren tutarlarda emekli maaşı alabilmektedirler. Ancak günümüz şartlarında tek maaş ile geçinmekte zorlanan vatandaşlar, mevcut emekli maaşlarına ek olarak bir ödeme alıp alamayacaklarını sorgulamaya başlamışlardır.

Vatandaşların emekli maaşı ödemeleri başlığı altında yaptıkları ek sorgulamalara, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan resmî açıklama ile açıklık getirilmiştir. Kurum, ilgili şartları sağlayan vatandaşların, kendi emekli maaşlarına ek olarak 2 ayrı maaş daha alabileceklerini duyurmuştur.

Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli Maaşı Hizmetleri 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu, hali hazırda emekli olan vatandaşlara farklı başlıklar altında da maaş ödemesi alabilme hakkı tanımıştır. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre sigortalı eşi vefat etmiş olan kişiler ve sigortalı anne ya da babasını kaybetmiş olan kişiler, ilgili durumlardan ötürü ortada kalan maaş ödemelerini alabilmektedirler.

Sosyal Güvenlik Kurumu Dul ve Yetim Maaşları 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu ölen eşten ya da anne ve babadan kalan emekli maaşlarını alabilmek hakkı tanımaktadır. Bu kapsamda belirlenmiş olan ödeme oranları şu şekildedir:

Sosyal Güvenlik Kurumu Dul ve Yetim Maaşı Başvurusu 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan dul ve yetim maaşı almak isteyen vatandaşların, ilgili taleplerini belirttikleri dilekçeler aracılığı ile SGK Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Exit mobile version