Sosyal Güvenlik Uzmanı açıkladı: Emekli ikramiyesi 2 bin 500 TL’ye yükselebilir! Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Döviz kurları ve altın piyasasında gözlenen ani yükselişler, giderek artan enflasyon oranları ve daha pek çok faktör çerçevesinde pahalılaşan hayat şartları, vatandaşların bütçelerini zorlamaya başladı. Çoğu vatandaş, ramazan ayının yaşandığı şu günlerde iftar ve sahurda bile doğru düzgün beslenemediklerini ifade etti. Özellikle tek maaş ile geçinmek zorunda olan emekli vatandaşları derinden etkileyen bu gelişmeler, gözlerin karşılıksız ödeme kanallarından biri olan emekli ikramiyelerine çevrilmesine yol açtı.

Sene başında maaşlarına yüzde 30’un üzerinde zam alan ancak artan enflasyon oranlarına bağlı olarak zam oranından fazlası eriyen emekli vatandaşlar, yeni dönemde hesaplarına aktarılacak olan emekli ikramiyesi tutarını merak etmeye başladılar. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emekli vatandaşların yüzlerini bir nebze de olsa güldürecek olan o tutara işaret etti.

İşin Uzmanından Emekli İkramiyesi Tahmini!

Bir süredir kulislerde konuşulan emekli ikramiyesi tutarı, henüz belli olmadı. 2 yıldır bin 100 TL olarak ödenen ancak bu yıl giderek artan enflasyon oranı karşısında zamlanması beklenen emekli ikramiyesi tutarı gizemini korumaya devam ediyor.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan 13,5 milyon emeklinin heyecan ile açıklanmasını bekledikleri emekli ikramiyesi tutarı, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya tarafından yorumlandı. Kaya, hayatın giderek pahalılaştığına dikkat çekerek emekli ikramiyesinin en düşük bin 500 TL, en yüksek ise 2 bin 500 TL olarak ödeneceğini tahmin ettiğini ifade etti.

Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Ramazan Bayramı bu yıl 2-4 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak. İkramiyelerin ise 2 Mayıs tarihinden önce hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında ikinci kez zamlanacak olan emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Özgür Kaya, açıklanan enflasyon oranlarından yola çıkarak şu an 2 bin 500 TL olan asgari emekli maaşının 3 bin 275 TL’ye kadar yükselebileceğini iddia etti.

Exit mobile version