GündemTeknoloji

Sosyal Medya’da Yeni Dönem Başlıyor! Resmi Gazetede Yayınlandı!

Sosyal medya kullanıcılarını özellikle fenomenleri ilgilendiren önemli bir karar alındı. Resmi gazetede yayınlana ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan düzenleme, 14 Ekim’de kabul edilmişti. Bugünden itibaren artık resmen hayata geçirildi. İşte sosyal medyaya ilişkin alınan ve bugün yürürlüğe giren kararın detayları…

Artık Vergi Ödenecek!

Özellikle fenomenlere yönelik alınan karara göre artık vergi ödemesi yapılacak. YouTube gibi sosyal ağlar üzerinden gelir sağlayan vatandaşlardan ve mobil uygulama geliştiricilerinden yüzde 15 oranında stopaj vergisi kesilecek. Kanuna göre söz konusu vergi doğrudan ana kaynaktan yani banka hesaplarından alınacak. Ayrıca bu kişiler gelir vergisinden muaf tutulacaklar.

YouTube gibi sosyal ağlar üzerinden gelir sağlayan vatandaşlardan ve mobil uygulama geliştiricilerinden yüzde 15 oranında stopaj vergisi kesilecek. Kanuna göre söz konusu vergi doğrudan ana kaynaktan yani banka hesaplarından alınacak. Ayrıca bu kişiler gelir vergisinden muaf tutulacaklar.

“İnternet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden müstesnadır.”

Yüzde 15 stopaj kesintisi ve gelir vergisi muafiyeti, elde ettiği kazanç 640 bin TL’nin altında olan sosyal içerik üreticileri ve mobil uygulama geliştiricilerini kapsıyor.