Genel

Sosyal yardım alanlara müjde: Bakanlık tarafından 3 bin 614 Türk Lirası verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şubat ayı içerisinde vatandaşlara iletecekleri destek ödemeleri hakkında araştırma gerçekleştiriyor.

Dar gelire sahip olan ailelere toplamda 4 milyar Türk Lirası tutarında aile destek ödemeleri geçilen hafta içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Aile destek paket ödemeleri verilmesi sonrasında bu hafta içerisinde zamlı yaşlı ve engelli aylık ödemeleri yapıldı. Söz konusu destek ödemeleri verilmesi ile birlikte farklı sosyal yardım programlarına ait olan programları araştırıyorlar. Bu çerçeve içerisinde Ocak ayı memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplamalar sonucunda yüzde 50 ye yakın oranda zam gelen sosyal ve ekonomik destek ödemesi hangi tarihlerde verileceği ve güncel olan tutarları Şubat ayı ortasında en çok araştırılmakta olan konular arasında yer alıyor.

SED yardımları Şubat 2024 de gerçekleşecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini, yaşlı ve engelli aylıkları da Şubat ayı ortasında yatırıldı. Söz konusu destekler yatırıldıktan sonrasında sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği merak konusu haline geldi. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı bu destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı hakkında resmi internet sayfasında herhangi bir açıklama gerçekleşmedi. Ancak geçilen aylarda genelde ay ortasında sosyal yardımlar gerçekleşeceğinden dolayı birkaç gün içinde ödemelerin gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

SED yardımı ne kadar yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilerleyen günler içerisinde zamlı olan destek ödemelerini ülke genelinde olan vatandaşların hesaplarına yatırılacağı tahmininde bulunulurken, destek ödeme güncel tutarları hakkında da araştırmalar vatandaşlar tarafından gerçekleşiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Ocak ayı ortasında sosyal yardımlar yüzde 50 oranında zamlandığı belirtildi. Bu oranda destek ödemeleri 5330 Türk Lirası’na yükseldi. Bakanlık Şubat ayı içerisinde 3614 Türk Lirasını hesaplara yatırılacağı belirtildi. Zamlı ödemeler hesaplara yatırılmış olduğunda internet sayfaları üzerinden yatırılacaktır.