Soyer İzmirli öğrencileri baştan aşağı giydirip doyuruyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirli öğrencileri baştan aşağı giydirip doyuruyor. Beslenme, giyim ve kırtasiye yardımları için milyonlarca liralık bütçe hazırlandı.

İzmirli öğrencilere destek

Soyer İzmirli öğrencileri baştan aşağı giydirip doyuruyor

Başkan Soyer, Yaşanan ekonomik krize karşı İzmirli çocukları mağdur etmedi. Tüm velilere müjdeyi duyurdu. İzmirli öğrenciler için “İzmir Şehir Kartı” uygulaması başladı. Bu kart sayesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına beslenme için 1000 TL, giyim için 1000 TL ve kırtasiye için ise toplam 10 Milyon TL ve üzeri destek başladı. İlkokul, ortaokul öğrencileri dahil tüm kademeler için başkan kolları sıvadı.

İzmirli öğrencilere eğitim de tam destek

Eğitim destekleri kapsamında 2019’dan bugüne 90 bin ilk ve ortaokul öğrencisine 90 milyon TL kırtasiye desteği sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 20 bin ilk ve ortaokul öğrencisine toplam 10 milyon TL tutarında kırtasiye malzemesi desteği sağlıyor. Ailelerin İzmir Şehir Kartına 500 TL olarak yüklenen bakiyelerle İzmir’in kırtasiyeci esnafından alışveriş yapılıyor.

“İzmir Şehir Kartına” para yükleniyor

Başkan Soyer yardımların kimse tarafından anlaşılmaması için İzmir Şehir Kartı aracılığı ile yapılacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alan ailelerin “İzmir Şehir Kartına” beslenme çantası desteği nakit olarak yükleniyor. Aileler bu sayede anlaşmalı bakkal ve marketlerden alışveriş yapabilecek. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında, 10 milyon TL kırtasiye,  20 milyon TL beslenme çantası olmak üzere toplamda ihtiyaç sahibi ailelerin İzmir Şehir Kartına 30 milyon TL yüklenecek.
İzmir Şehir Kartı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı, aynı zamanda projeye dahil olan esnafın dükkanında geçerli.

Giyim  ve beslenme yardımı

20 bin öğrenciye 1000 TL’lik bot ve mont desteği de sağlıyor. Bunun için de bütçeden 20 milyon lira kaynak ayrıldı. Bu destek de İzmir Şehir Kartı üzerinden yapılıyor ve ayakkabı ve tekstil esnafına katkı sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, kamuya ait 29 özel okulda eğitim gören ortalama 2 bin 500 öğrenci için sıcak yemek ulaştırılacak.
Exit mobile version