Ege HaberleriEğitimEkonomiGenelGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Soyer’den üniversitelilere aylık ödeme ile 6 Bin TL destek

Başkan Soyer’den üniversitelilere aylık 6 Bin TL destek açıklaması. İzmir’e okumaya gelen lisans ve ön lisans öğrencilerine müjde.

Soyer'den 6 Bin TL destek
Soyer’den 6 Bin TL destek

Üniversitelilere 6 Bin TL destek

2023-2024 yeni eğitim yılı serüveni için üniversitelerde gün sayılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’e kayıt yaptıran üniversitelilere aylık 6 Bin TL destek ödemesi yapacağını açıkladı. Dev müjdeli haberi Başkan Soyer Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Başvurular 15 Eylül’den itibaren başlıyor

Başkan Soyer Türkiye genelindeki ekonomik krizi referans göstererek İzmir’e okumaya gelen öğrencilere yardım eli uzattı. Maddi olanakları kısıtlı olan 10 bin ön lisans ve lisans öğrencilerine 8 ay boyunca her ay 750 TL olacak şekilde 6 Bin TL müjde. Destek ödemeleri için başvurular 15 Eylül’den itibaren başlıyor.

Başvuru yapmak isteyenler buradan başvuru yapacaklar.

Başvuru şart ve koşulları

6 Bin TL’lik burs destek ödemelerine ilişkin başvuru şart ve koşulları belli oldu. Başvuru şartlarına göre, ailesi İzmir’de ikamet eden, ihtiyaç  sahibi 10 Bin ön lisans ve lisans öğrencilerine ödeme yapılacak. Ödemeler her ay 750 TL olacak şekilde hesaplara ödenecek.

Toplam 60 Milyon TL

Başkan, Dar gelirli binlerce yeni öğrenciye umut olacak bursun toplamda 60 Milyon TL olacağını açıkladı. Ödemelere ilişkin olarak detaylar için İzmir Büyükşehir Belediyesi‘ni arayabilirsiniz.