Sözde Ermeni Soykırımını kabul edip Türkiye adına özür dileyen AKP’li belediye başkanına tepki!

Sözde ‘’Ermeni Soykırımı’nı’’ kabul edip Türkiye adına Ermenilerden özür dilediği iddia edilen AK Partili Antalya Kepez Belediye Başkanı’nın bu çıkışına CHP’den tepki geldi. Böyle bir söylemi gerçekleştiren AKP’li belediye başkanının halen görevde olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu durumu mecliste düzenlenen basın toplantısında dile getirdi. Diğer taraftan AKP yetkililerinin, 24 Nisan 1915 olayları ile ilgili geçmişte yaptığı söylemler tekrar gündeme getirildi. Zamanın Dışileri Bakanı Ahmet Davutoğlu, o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve o dönemin Avrupa Birliği Bakanı’nın Ermeni olayları ile ilgili sarf ettikleri konuşmalar, aşağıda ki videoya bakın nasıl yansıdı…

1915 olayları ile ilgili CHP’nin samimi ve tutarlı görüşleri olduğunu belirten Özkoç, AKP içinde çelişkilerin olduğunu ifade ederek, AKP’li KEpez Belediye başkanının o sözlerini canlı yayında okudu.

‘Soykırım’ı kabul eden AKP’li belediye başkanı

Bende şimdi size buradan, samimiyseler bir şey yapmalarını rica ediyorum. AKP’li Kepez Belediye Başkanı, yabancı kişilerin olduğu bir toplantıdaki video kaydı ve söylemini buradan size açıklıyorum. “Dünya’nın çeşitli şehirlerinde 1915 olayları yani Ermeni katliamı olarak bahsediliyor. Bu da Türkiye’nin bir ayıbı ama bizler yaşamadık sizler yaşamadınız. Yapanlar yanlış yapmışlar, tabii ki özür dilenmesi gerekiyor. Ben özür dilerim” diyor. Nerede Recep Tayyip Erdoğan? İşte sizin belediye başkanınızın Ermeni soykırımı ile ilgili görüşü. Hala belediye başkanı, tek bir sesiniz çıkmıyor.

Exit mobile version