Spor dünyasından Rusya’ya tepkiler büyüyor! UEFA, Schalke 04 ve Sebastian Vettel’den peş peşe tepkiler geldi

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesi ile birlikte küresel gündem bu alana döndü. Vladimir Putin’in emri ile başlayan Rus saldırıları sonrasında, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlamalar yaşandı. Savaşın yarattığı tahribat artmaya devam ederken, ABD’den ve AB’den Rusya’ya yaptırımlar da gelmeye devam ediyor. Bu kez de Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında UEFA olağanüstü toplantı kararı aldı. 25 Şubat günü gerçekleştirilecek toplantının ardından, Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya’dan alınacağı duyuruldu. UEFA’nın aldığı kararın yanı sıra Alman futbol kulübü Schalke 04 de formasındaki Rus merkezli Gazprom reklamını kaldırma kararı aldı.

UEFA, Şampiyonlar Ligi Finalini Rusya’dan Alacak

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesinden sonra UEFA, Başkan Aleksander Ceferi’nin liderliğinde acil olağanüstü toplantı kararı aldı. UEFA tarafından yapılan açıklamada, Başkan Ceferi’nin acil olarak Yürütme Kurulu’nu toplama kararı aldığı ve bu toplantıda gerekli kararların alınacağı belirtildi. 25 Şubat günü olağanüstü toplantı gerçekleştirecek olan UEFA’nın toplantıdan sonra detaylı bir açıklama yapacağı belirtildi. Öte yandan Associated Press’in haberine göre UEFA, toplantı sonrasında Şampiyonlar Ligi finalinin de Rusya’nın Petersburg şehrinden alındığını açıklayacak.

Schalke 04, Gazprom Reklamını Formasından Kaldırdı

Rusya’ya yönelik tepkiler küresel basında artmaya devam ederken, yeşil sahalardan bir tepki de Alman kulübü Schalke 04’ten geldi Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden Schalke 04’ün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, kulübün Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Rus merkezli enerji şirketi Gazprom’un reklamını göğsünden kaldırma kararı aldığı belirtildi. Schalke 04 kulübü tarafından yapılan açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasında son günlerde yaşanan gelişmelerin dikkate alınarak, formada yer alan Gazprom göğüs reklamının kaldırıldığı açıklandı. Açıklamaya göre formada bunun yerine kulübün ismi olan “Schalke 04” yazısı yer alacak. Almanya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden olan Bild de 23 Şubat tarihli bir haberinde, Schalke 04 forması üzerindeki “Gazprom” yazısını “Ukrayna için özgürlük” yazısı ile sansürlemişti.

Formula 1 Pilotu Vettel: Rusya GP’de Yarışmayacağım

Öte yandan Rusya’ya bir tepki de Formula 1 pistlerinden geldi. İngiliz medyasından BBC’nin haberine göre Alman F1 pilotu Sebastian Vettel, Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında Rusya GP’de yarışmayacağını açıkladı. Formula 1’de dört kez Dünya Şampiyonluğu elde eden Vettel “İnsanlar aptalca sebeplerden dolayı öldürülüyor. İptal olsun ya da olmasın, Rusya GP’de yarışmayacağım” ifadelerini dile getirdi.

Exit mobile version