Gündem

Spor salonlarına gidenler dikkat: Zam ve abonelik ücreti çekildi!

Türkiye’de corona virüsü salgınından ekonomik olarak olumsuz etkilenenler arasında spor salonları yer alıyor. İlk kez 2020 Mart ayında tespit edilen virüs salgını nedeniyle spor salonları, sık sık kapılarını kapatma sıkıntısı yaşadılar. Bu sıkıntını ise fitness merkezlerinde zam ve tahsilat krizine neden oldu. Pek çok vatandaşın kredi kartlarından, zamlı abonelik ücretlerinin haberleri dışında çekildiği öğrenildi.

Corona virüsü salgınından olumsuz etkilenen spor salonlarının ne zaman tam kapasite çalışmaya başlayacağı merak ediliyor. Öte yandan önemli fitness merkezlerinden biri müşterileri tarafından şikayet edildi. Şirketin 2021 yılı başında enflasyonun neredeyse üç katı zam yaptığı ve zamlı ücreti müşterilerine haber vermeden kredi kartlarından çektiği iddia edildi.

Kartlarından izinsiz zamlı ücret çekildiğini görenler ise üyelik iptali istediler. Ancak müşterilerden cayma bedeli talep edildi.

“Yenileme yapılmamasını istedim”

Tüketici mahkemelerine taşınan konu hakkında, İ.A. isimli bir üye, “Altı aylık pakete üye olmuştum. Koronavirüs ve zaman problemleri nedeni ile son üç ay da salona gidemedim. Altı aylık paket bittikten sonra aylık yenilemeli pakete geçiriyor. Ben salona gidemediğim için paketin aylık versiyona geçmesini ve yenileme yapılmamasını istedim. Şirket kredi kartımdan yaklaşık 250 TL gibi bir tutarı fazladan çekmiş” ifadelerini kullandı.

Fitness salonunun bir başka üyesi S.O ise, “İptal ettiğim üyeliğim üzerimden hâlâ para çekiliyor” dedi.
Bir başka üye M.A. ise “İzmir’deki şubesine 11 Aralık 2020’de üyeliğimi başlattım. Fakat bir taahhüt, sözleşme belirtmediler. Bir sonraki ay tanımlı kredi kartımdan benden habersiz 190 TL tutarını çekip üyeliğimi devam ettirmişler. Benden onay alınmadan yapılan işlemdir ve bunun geri iadesini istedim. Bunun mümkün olmadığını belirttiler” açıklamasında bulundu.