Gündem

Spotify kullananlar dikkat: Devre dışı bırakılabilecek!

Spotify kullanan vatandaşlara duyuru yapıldı. Spotify kullanan vatandaşlara yeni güncelleme açıklaması geldi. Spotify kullanan vatandaşlar istediklerinde rahatsız oldukları önermeleri devre dışı bırakabileceği açıklandı.

“ŞARKI ÖNERİLERİ” KAPATILABİLECEK

Spotify’ın çalışma sistemi dinleme alışkanlıklarınıza göre tavisye vermektir. Kullanıcı bu özellik sayesinde müzik zevkine yönelik şarkılar dinlemeye devam eder. “Kişisel öneriler” veya “Öneriler” olarak geçen bu özellik yakında opsiyonel hale gelecek.

ORTAK KULLANILAN SPOTİFY HESAPLARI İÇİN FAYDALI OLABİLİR

Kullanıcılar isterlerse bu özelliği devre dışı bırakabilecek. Ayrıca özellik ortak kullanılan Spotify özellikleri için faydalı olacak. Eğer Spotify hesabınızı hem evde hem iş yerinde ortak kullandığınız birisi varsa önermeleri devre dışı bırakarak müzik zevklerinizin karışmasını engelleyebilirsiniz.

Spotify tarafından yeni “Önermeleri kapat” özelliğine dair bir açıklama gelmedi ancak Spotify sözcülerinin açıklamasına göre özellik değerlendirme aşamasında. Bu özelliğin devre dışı bırakılması halinde şarkı önerme algoritmasının nasıl çalışacağına dair bir açıklama yapılmadı.