Kamu

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlar hemen kontrol etsin: Sigortası bu tarihten önce başlayanlar erken emekli olacak!

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlar emeklilik hayali kuruyorlar. Bu nedenle sıklıkla hizmet dökümleri kontrol ediliyor. Türkiye’de sigorta başlangıcı 1999 öncesi olanlar için erken emeklilik müjdesi geldi.

Bir çok vatandaş erken emekli olmanın yollarını araştırıyor. Takvim Gazetesi sigorta girişi1999 tarihinde ve daha öncesinde olanlar için güzel haberi verdi. Yapılan açıklamalara göre, 15 yıllık sigortalılık süresini ve 3600 prim gününü doldurulması durumunda erken emekli olabiliyorlar. Ancak 1999 yılından sonra sigortası başlayanların ise erken emekli olması mümkün olmuyor.

Kadınlar için ve erkekler için emekli olma yaşı ise farklılık gösteriyor. 23 Mayıs 2002 tarihine kadar 15 yıllık sigortalılık süresini ve 3600 prim gününü tamamlayan kadınlar 50 yaşında emekli olabiliyorlar. Sigortalılık süresini ve prim gün sayısını tamamlayan erkekler ise 55 yaşında emekli olabiliyorlar.

Emekli maaşlarına Temmuz zammı

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ndeki TÜFE tahminine göre 6 aylık enflasyon yani emeklilerin zam oranı yüzde 7.67 olacak. Tahmin doğru çıkarsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 551 liraya varan artış yaşanacak. Ancak kesin zam oranı 5 Temmuz tarihinde belli olacak.