EkonomiGündem

SSK, Bağkur ve Memur emeklileri dikkat! Temmuz ayı zam miktarı ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak zam miktarını merak ederken SSK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanan yılda iki defa enflasyon oranına göre zam miktarı yavaş yavaş belli olmaya başladı. 6 aylık enflasyon verilerine göre belirlenen emeklinin zam oranları için tahminlere göre zam miktarı belli oldu. Peki tahminlere göre emeklinin Temmuz zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…

EMEKLİ ZAM MİKTARI NE KADAR OLACAK?

Memur emeklilerine ise yüzde 3 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 3’ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ndeki TÜFE tahminine göre 6 aylık enflasyon yani emeklilerin zam oranı yüzde 7.67 olacak.

Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 551 liraya varan artış yaşanacak.

En yüksek aylık 7 bin 184 liradan 7 bin 735 liraya çıkacak. Artış oranı 5 Temmuz’da belli olacak.

ZAM FARKI AY İÇİNDE AÇIKLANACAK TARİHTE ÖDENECEK

Zamlar aynı ay içinde emeklilerin eline geçecek. Memur emeklileri, enflasyon verileri bekleneceğinden maaşını Temmuz başında zam yansıtılmadan alacak. Zam farkı, ay içinde açıklanacak tarihte ödenecek.

Kurban Bayramı da 20-23 Temmuz’a, bazı emeklilerin maaş ödeme dönemine denk geliyor. Bu nedenle emeklilere erken maaş ödemesi de söz konusu olabilecek. Eğer takvimde bir değişiklik yapılmazsa emeklilerin bin 100 liralık ikramiyesi de 12-19 Temmuz tarihleri arasında ödenecek.

Tam tarihleri Çalışma Bakanlığı duyuracak.

BU TAKVİME DİKKAT!

1-5 TEMMUZ: Memur emeklilerine maaş, ay içinde zam farkı.

5 TEMMUZ: Zam oranları belli olacak.

12-19 TEMMUZ: İkramiye.

17-26 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı maaş.

25-28 TEMMUZ: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş