Gündem

SSK, SGK ve Bağkur emeklileri dikkat: Zamlı olarak hesaplara yatacak!

SSK, SGK ve Bağkur emeklileri bu sene alacakları ikramiye hakkında araştırmalar yapıyorlar. Milyonlarca emekli Ramazan Bayramı ikramiye ödemesini ne kadar alacağını merak ediyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son yapılan açıklamalarda, bayram ikramiyelerinin enflasyon oranında artırılacağı bildirilmişti. Peki, zamlı ikramiyeler ne kadar olacak? İşte ikramiyeler hakkında merak edilen soruların cevapları

Ramazan ayına girilmesi ile beraber 13 milyon emekliyi ikramiye heyecanı sardı. Emekliler 2021 yılında ne kadar ikramiye alacaklarını merak ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda emekli ikramiyelerinin enflasyon oranında arttırılacağı bildirilmişti. Sabah Gazetesi’nin haberine göre ise eğer son açıklanan yüzde 16.19 yıllık enflasyon baz alınırsa ikramiye 162 lira artışla bin 162 liraya yükselecek. Yüzde 8.36 olan Temmuz-Aralık 2020 enflasyonu dikkate alındığında ise ikramiye bin 83 lira olacak.

Emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre Ramazan Bayramı ikramiyeleri mayısın ilk haftası hesaplara yatırılacak. Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise 12-16 Temmuz tarihlerinde yapılması bekleniyor. Emekli ikramiyeleri banka hesaplarına yatırılacak. 65 yaş üstü vatandaşlara ise başvuruda bulunmaları halinde ödemeler elden teslim edilebilecek.

TÜED’den ikramiyelere zam talebi

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün emekli ikramiyelerine ilişkin açıklamalarında, “İkramiyenin ödenmeye başlandığı tarihten itibaren emekli aylıklarına altı ayda bir yapılan zam ikramiyelere de uygulanmalı. 2021’in birinci altı ayında bayramlar öncesinde ödenecek ikramiye 1.545 liraya yükseltilmelidir.” İfadelerini kullanmıştı.

İkramiye zamları ne zaman belli olacak?

Emekli bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında netleşmesi bekleniyor.