Editörün SeçtikleriEkonomi

SSK ve Bağ Kur emeklileri dikkat! Bunu bilmeyen tüm emeklilerin hakkı yanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla birlikte, emekli aylığı alanların kamu bankalarında promosyon ödemeleri iki katına çıkarak 8 ila 12 bin lira arasında belirlendiği biliniyor. Emeklilerin dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar bulunduğu ifade edilerek bunlar şu şekilde sıralanabilir:

Bankaya Başvuru:

SGK’nın resmi açıklamasına göre, 12,7 milyon emeklinin promosyon ödemeleri bankalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu nedenle, emeklilerin promosyon alabilmek için bankalara başvurmaları gerektiği de paylaşıldı.

Maaş Almadan Önce İşlemi Tamamlayın:

Banka değiştirmek isteyen emeklilerin bu işlemi maaşlarını almadan 10 gün önce tamamlamaları gerekiyor.

Beyanname Verme:

Emeklilerin promosyon alabilmeleri için tercih ettikleri bankaya beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyannamede, emekli maaşlarının hangi bankaya yatırılmasını istediklerini ve hangi promosyon teklifini kabul ettiklerini belirtmeleri gerekiyor.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Emeklilerin dikkat etmeleri gereken hususlar şunlardır:

Otomatik Güncelleme Yok:

Kamu bankaları, emeklilerin promosyon ücretlerini otomatik olarak güncellemezler. Bu nedenle, emeklilerin bağlı oldukları şubelere giderek güncelleme başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Banka Değişikliği:

Başka bir banka seçmek isteyen emekliler ise sözleşme bitiminden sonra e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler.

Promosyon Miktarları:

Belirtilen promosyon ödemelerinin asgari seviyede olduğu ve bankaların kendi kampanyalarıyla miktarları artırabilecekleri belirtilmektedir. Bu nedenle, emeklilerin farklı bankaların promosyon tekliflerini karşılaştırmaları ve en uygun teklifi seçmeleri önemlidir.