SSK ve Bağ Kur emeklileri dikkat! Büyük müjde verildi: Artık 12 bin lira oldu

Emekli maaşlarını Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarından alan vatandaşlar için önemli bir değişiklik yapılacağı belirtilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamaya göre, emekli promosyonları 8 bin ile 12 bin lira aralığına çıkarılacağı ifade edildi.  Bu gelişme, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendirirken milyonlarca emekli tarafından güzel bir şekilde karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri mitingindeki açıklamasıyla kamu bankalarının emekli promosyonlarında önemli bir değişikliğe gidileceği ifade edilerek artık emekli maaşını aynı bankadan almaya söz verenlere nakit promosyon ödemelerinde revizyon yapılacağı aktarıldı.

8 ila 12 Bin Lira Arası Ödeme Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesine göre, kamu bankaları emekli promosyonlarını 8 bin ile 12 bin lira arasında belirlediği ifade edilerek diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağı belirtilirken, emeklilerin ne zaman ödemelerini alacakları merak konusu olduğu da bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında kamu bankaları pazartesi gününden itibaren promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacağını belirtti ve bu güncelleme sonrasında zamlı promosyonların 28 Mart tarihinde hesaplara yatırılacağı aktarıldı.

Hükümetten Yeni Hamle

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde, hükümet emeklilere yönelik önemli bir adım attı. Zamlı promosyonların seçim öncesinde ödenmesiyle, milyonlarca emeklinin maddi durumunun güçlendirilmesi ve ekonomik destek sağlanması hedefleniyor.

Emeklilere verilen promosyonlar 3 yıllık sözlerle verilmiş olsa da, yapılan yeni düzenlemelerle promosyon iptali durumunda ödeme yapma zorunluluğu ortadan kalkacak. Bu yeni düzenlemelerle emeklilerin promosyon ödemelerinden kesinti olup olmayacağı da belirlenmiş oldu.

Exit mobile version