SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Müjde! Emekli Maaşlarına Yüzde 30 Zam Geliyor

İlk 3 aylık enflasyon oranının açıklanmasından sonra emeklilerin yüzde 22.81 zam alacakları kesinleşti. Açıklanan enflasyon oranından sonra temmuz ayı için 6 aylık TÜFE’nin yüzde 30’a yükseleceği bekleniyor. TÜİK verilerine göre bu yılın il üç ayında ki enflasyon oranına göre maaşlara yüzde 22.81 zam oldu SSK ve BAĞ-KUR emeklileri şimdiden yüzde 22.81’lik bir zam aldılar bu oranın temmuz ayında yüzde 30’a yükseleceği bekleniyor. TÜİK TÜFE oranının yüzde 6 oranında kalması dâhilinde zammın yüzde 30 civarı olacağını ancak TÜFE oranının yüzde 10’lara çıkması halinde zam oranının yüzde 35’i geçeceğini de belirtti. Temmuz ayında açıklanacak enflasyon oranı ve TÜFE oranına göre kesinleşecek zam oranları uzmanlar tarafından yüzde 30 civarında olacağı söylendi.

 Memur Emeklileri Maaşı

Memur ve memur emeklilerin maaş artışı iki yılda bir yapılan toplantılarla belirlenmekte ancak enflasyon oranının yükselmesi ile maaşlara yansıtılmaktadır. Memur emeklilerine ocak ve temmuz ayı olmak üzere yılda iki kez zam yapılmakta. Ocak ayı enflasyon oranına göre yüzde 25.46 oranında artan zamlar toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 30.95 oranına yükseldi.

En Düşük Emekli Maaşı 2500 TL

Dünya genelinde yaşanan salgından dolayı ülkemizde alınan destek kararlarından biri olan emeklilerin maaş artışı ile en düşük emekli maaşı 2500 TL olarak belirlendi. Dul eşlerin ve yetimlerin de maaşların da artışın yaşanacağı belirtildi. Bütün hak sahipleri hisse oranlarına göre zamlı maaş alabilecekler.

Temmuzda Hem Zam Hem de Bayram İkramiyesi!

Emeklilere temmuz ayı enflasyon oranına göre yapılacak zamla birlikte her bayram emekli maaşına ek olarak verilen bayram ikramiyesini temmuz ayında alabilecekler. 15 Temmuz tarihinden sonra zamlı maaşlar alınmaya başlanacak.

Exit mobile version