Editörün SeçtikleriEkonomi

SSK ve Bağ Kur emeklisine müjde! TBMM’ye geldi: En düşük emekli maaşı 17.002 TL olacak

İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde emekli maaşlarına ilişkin önemli bir kanun teklifi sundu. Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, teklifin amacını açıklarken, en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmamasını hedeflediklerini belirtti.

Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, yaptığı basın toplantısında emekli maaşlarının yetersiz olduğunu vurgulayarak, en düşük emekli maaşının asgari ücretle uyumlu olması için çaba sarfettiklerini ifade etti. Zorlu, bu adımın emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçladığını belirtti.

Emekli Maaşlarındaki Gerileme

Zorlu, emekli maaşlarının zaman içindeki düşüşüne dikkat çekerek, 2003 yılında en düşük emekli memur maaşının asgari ücretle eşdeğer olduğunu hatırlattı. Ancak, 2024 itibarıyla bu oranın 0.59 asgari ücrete gerilediğine dikkat çekti. Zorlu, emekli maaşlarındaki bu gerilemeye karşı çıkmak ve düzeltme sağlamak amacıyla kanun teklifi sunduklarını belirtti.

Sunulan kanun teklifi, en düşük emekli memur maaşında yüzde 200’ün üzerinde bir artış öngörüyor. Bu teklife göre, en düşük emekli maaşı asgari ücretin yarısından az olmayacak. Ayrıca, TÜİK tarafından belirlenen enflasyona göre 6 ayda bir güncellenmesi planlanıyor.

“Sesimizi Duyurmakta Zorlanıyoruz!”

Zorlu, TBMM’deki işlevsizlik ve atalete vurgu yaparak, emeklilerin sorunlarını dile getirmekte zorlandıklarını ifade etti. Vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda duyarsız kalmaması gerektiğini belirten Zorlu, hükümetin emeklilerin sesini duyması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti’nin sunduğu kanun teklifi, en düşük emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmamasını hedefliyor. Bu adım, emeklilerin ekonomik koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Kanun teklifi yüzde 200’ün üzerinde bir artış öngörüyor ve TÜİK tarafından belirlenen enflasyona göre 6 ayda bir güncellenmesini talep ediyor. İYİ Parti, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek adına bu önemli adımı atmış durumda.