Gündem

SSK ve Bağkur Emeklilerine Müjde! Emekli Maaşlarına Yüzde 40,75 Zam

Türkiye’de milyonlarca emeklinin gözü kulağı temmuz ayında maaşlara yapılacak zamma çevrildi. Emekli ve memurlar temmuz ayındaki zam oranında belirleyici olacak son enflasyon oranının açıklanmasını bekliyor. Vatandaşların yakından takip ettiği bu konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. SSK ve Bağkur emeklileri son dönemde giderek artan hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısı çekerken, temmuz ayında yüzleri güldürecek bir zam oranı açıklanmasını bekliyor.

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı vatandaşın gündemindeki en önemli maddelerden biri olarak öne çıkıyor. Bilindiği üzere temmuz ayındaki zam oranını belirleyici olan 5 aylık enflasyon oranı yüzde 35,64 oranında netlik kazandı. Bunun üzerine temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılabileceği ile ilgili olarak finans çevrelerinden gelecek veriler de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda büyük bir merakla beklenen Merkez Bankası Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlandı.

Merkez Bankası Anketinde Beklentiler Yüksek

Merkez Bankası’nın düzenli olarak düzenlediği anket kapsamında enflasyon beklentisi de gözler önüne serildi. Buna göre piyasa katılımcılarının yapmış olduğu analizlere göre Haziran ayında enflasyon beklentisi aylık bazda yüzde 3,77 oldu. Bu beklenti doğrultusunda temmuz ayında emekli maaşlarına ve memur maaşlarına yapılacak zam için ipuçları güçlendi. Türkiye’de milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği temmuz ayı maaş zammında ortaya çıkacak tablo yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Taban Aylıklar Nasıl Değişecek?

SSK ve Bağkur emeklilerini yakından ilgilendiren temmuz ayı zammında Merkez Bankası anket sonucuna göre ipuçları takip edildi. Buna göre 2000 öncesi SSK’lılarda taban maaş olan 3 bin 290 TL, temmuz ayında 4 bin 634 TL’ye çıkacak. 2000 sonrası SSK’lıların 2 bin 40 TL olan maaşları 2 bin 873 TL olacak. Esnaf Bağkur emeklisinin maaşı 2 bin 948 TL’den 4 bin 150 TL’ye yükselmiş olacak.