Stres biriktiriyor diyerek Naci Görür duyurdu! O şehirde şiddetli deprem bekleniyor

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Bursa’da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili korkutan bir açıklama yaptı. Görür, depremin Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolu olan Gemlik Fayı üzerinde gerçekleştiğini ve bu bölgede stres biriktirdiğini ifade etti.

Prof. Dr. Naci Görür, Bursa’nın Gemlik ilçesindeki depremin Gemlik Fayı üzerinde meydana geldiğini belirtti. Fay hattının son kırılmasının 1857 yılına dayandığını ve bölgede şu anda yavaş bir stres birikimi olduğunu vurguladı.

Depremin Büyüklüğü ve Etkilediği Bölgeler

Dün meydana gelen depremin 4.1 büyüklüğünde olduğunu hatırlatan Görür, depremin etkilediği bölgeler arasında Yalova’nın Armutlu ve Esenköy beldelelerinin de bulunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gemlik Bursa’da 4,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Kuzey Anadolu Fayı’nın güney kolu olan Gemlik Fayı üzerinde oldu. Bu fay hattı yavaş stres biriktiriyor. Son deprem tarihi ise 1857.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Depremin Bölge İçin Anlamı ve İlerleyen Süreç

Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamaları, bölgede yaşayanları deprem riskine karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmaya yönlendiriyor. Deprem uzmanının vurguladığı Gemlik Fayı üzerindeki stres birikimi, ilerleyen süreçte alınacak önlemlerin ve yapılacak çalışmaların önemini ortaya koyuyor.

Exit mobile version