Su faturası ödeyen herkesi ilgilendiriyor: Artık böyle olacak!

Türkiye’de binlerce kişi su faturası ödemesi yapıyor. Bu kapsamda herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamalara göre, suya kademeli tarife geliyor. Peki, kademeli tarife nedir? Kime nasıl uygulanacak? İşte merak edilen soruların cevapları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan su faturası ödeyen herkesi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Suya kademeli tarife geleceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, Suyun tasarruflu kullanımını hedefleyen kademeli tarifelerle düşük gelirli hane gruplarını gözeten sosyal ve adil su tarifeleri uygulanacaktır. Su yönetimindeki hukuki boşlukları ortadan kaldıracak bir “Su Kanunu” hazırlanacak.” İfadelerini kullandı.

Ankara’da kademeli su faturası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz aylarda kademeli su tarifesi açıklamasında bulunmuştu.

Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklamalarda şöyle denilmişti:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da önerisi olan Kademeli Su Tarifesi’ne geçerek su tasarrufunu sağlıyoruz. Kademeli Su Tarifesi vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90’ını etkilemeyecek ve sosyal yardım alanların faturaları 10 metreküpe kadar metreküp başı 1TL’ den faturalandırılacak. Çevrenin bu denli tahrip edildiği, suyun yakın gelecekte elmastan daha değerli olacağı bir dünyada suyumuza sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu kapsamda hemşehrilerimizin bütçelerini koruyarak suyumuzun savurganca kullanılmasının önüne geçeceğiz.”

Exit mobile version