Ekonomi

Şubat’ta otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 30 arttı

Türkiye’nin otomobil ve hafif ticari araç pazarında, şubat ayında önemli bir hareketlilik yaşandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, 2023’ün aynı dönemine göre satışlar yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adete yükseldi. 

Fiat, Renault ve Citroen liderlik sıralamasında

Şubat ayında en fazla satışı gerçekleştiren markalar, binek ve hafif ticari araç satışları toplamında Fiat, Renault ve Citroen olarak sıralandı. Fiat, 13 bin 560 satışla birinci sırayı alırken, Renault 12 bin 903 satışla ikinci, Citroen ise 7 bin 730 satışla üçüncü oldu.

Otomobil satışlarında ilk 3

Otomobil segmentinde şubat ayında en fazla satış gerçekleştiren markalar ise şu şekilde sıralandı: Renault 11 bin 468 satışla birinci, Fiat 7 bin 468 satışla ikinci ve Citroen 5 bin 664 satışla üçüncü oldu.

Hafif ticari araç segmentinde öne çıkanlar

Hafif ticari araç segmentinde ise Fiat, 6 bin 92 satışla liderlik koltuğunda yer aldı. Onu sırasıyla 5 bin 194 satışla Ford ve 2 bin 542 satışla Volkswagen izledi. Citroen ve Peugeot ise dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldı.

Lüks otomobil satışları

Şubat ayında lüks otomobil segmentinde de bazı markalar öne çıktı. Bu segmentte DS, Porsche, Lexus, Maserati, Jaguar, Lamborghini, Aston Martin, Bentley ve Ferrari gibi markaların satışları gerçekleşti.

Togg ve Tesla’nın performansı

ODMD verilerine göre, Togg’un şubat ayı teslimatları 1201 adet olarak gerçekleşirken, Tesla’nın satışları 75 adette kaldı.