Gündem

Suçlu Bulundu Bakanlık Soruşturma Başlattı! Ayçiçek Yağı Zammının Suçlusu Tahir Büyükhelvacıgil!

Bakan Vahit Kirişçi yaptığı açıklamalar sonucunda bir anda ayçiçek yağında ki artışın sorumlusunu buldu. İthal yağ tedariki krizi sırasın da yaptığı açıklamalarla dikkatleri çeken Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil Ayçiçek yağı fiyatlarının bu kadar artmasına neden olduğu için suçlu bulundu. 2020 yılında 5 litresi 60-65 TL arasında satılan ayçiçek yağı bugün zincir marketlerde 150-190 TL arasında satılmaktadır. Bir anda düşünmeden yapılan bir konuşma doğrultusun da halkın aklını karıştırıp yanlış bilgiye sebebiyet vermesinden dolayı bu kadar yükseliş yaşanılan ayçiçek yağı fiyatlarının artmasına sebep olan kişiyi Bakan Kirişçi affetmedi.

Yağ Fiyatı Nasıl Bu Kadar Yükseldi?

Dünya genelinde yankı uyandıran Ukrayna- Rusya savaşından sonra Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ’in markette ki ürünler ve depodaki ürünler dâhil Mart aynın sonuna kadar yetecek ürün kaldığını söylemesi üzerine bir anda zincir marketlerde bile 100 TL civarı satılan ayçiçek yağı 150 TL civarında satılmaya başlandı. Stokçuların ve kötü niyetli esnafın ürünleri piyasaya sürmemesi nedeni ile bu fiyat git gide artmaya başladı.

Bakan İstedi Suç Duyurusunda Bulunuldu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yapılan bu düşüncesizce açıklamadan dolayı suç duyurusu emrini verdi. Bakan halkı böylesine yanlış yönlendirip fahiş fiyat artışına sebep olan açıklamalardan dolayı Tahir Büyükhelvacıgil hakkında suç duyurusunda bulunulması ve gerekenin yapılmasına dair talimat verdi. Bakanlık Hukuk Hizmetlerinin Büyükhelvacıgil hakkındaki şikâyet dilekçesinin savcılığa verilmesi ile resmiyete dökülmüştür. Bakanlığın hazırladığı suç duyurusu dosyasında Tahir Büyükhelvacıgil ‘in açıklamasından sonra marketlerde yaşanan Ayçiçek yağı kuyruklarının ve insanların birbirine uyguladığı kaba kuvvetin görüntüleri de suça kanıt niteliğinde dosya da yer almaktadır.