Süleyman Soylu’nun açıklamaları gündeme bomba gibi düştü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün bayramlaşmak için gittiği Şırnak’ta şok açıklamalarda bulundu. Soylu’nun açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Süleyman Soylu son zamanlarda gündemde tartışmalara neden olan çıkışlar yapmaya başladı. Daha önce bu Temmuz ayını işaret ederek ekonomide çok büyük gelişmelerin olacağını ve Avrupa’nın, ABD’nin e hatta Çin’in bizleri kıskanacağını iddia etmişti. Bugün ise bayramlaşmak için gittiği Şırnak ilinde, gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı açıklamalarda, Suriye’ye, Irak’a yürüyerek gireceğimizi açıkladı. Dahası, Afganistan’a, Libya’ya, Filistin’e gideceğimizi söyledi. ‘’Hep beraber Suriye’ye, Irak’a yürüyerek gideceğimiz günler pek yakındır’’ demek çok farklı yorumlara sahne olurken akla eski Başbakan şimdi ki Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun zamanında ‘’Suriye’de namaz kılmak için saf tutacağımız günler yakındır’’ sözlerini hatırlattı. İşte, Soylu’nun gündemde büyük tartışmalara, farklı yorumlara yol açabilecek o konuşması;

‘Yürüyerek Irak’a, Suriye’ye gideceğimiz günler yakın’

Milletin emrinde olduklarını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

“Allah size olan sevgimizi, sizin de bize olan sevginizi hiç azaltmasın. Duamız budur. Sevgilerimiz nesilden nesile aktarılsın. Göreceksiniz, bu daha başlangıç. Hepimiz daha güçlü, daha zengin, daha kudretli bir memleketin evlatları olacağız. Huzuru Şırnak’a huzuru Diyarbakır’a getirdik ya, geceleyin, günün herhangi bir vaktinde kol kola girip, rahat rahat yürüyoruz ya bilesiniz sorumluluğumuzdur. Bu coğrafyanın huzuru sorumluluğumuzdur. Suriye’nin, Irak’ın, Libya’nın, Afganistan’ın, Müslüman coğrafyaların, insanlığın, Orta Doğu’nun huzuru da sorumluluğumuzdur. Hepimizin sorumluluğudur. Hiç merak etmeyin, Allah bize, size o günleri gösterecek. Buradan yürüyerek Irak’a gideceğimiz, Suriye’ye gideceğimiz, hep beraber Libya’daki kardeşlerimize selam olsun diyebileceğimiz, Filistin’e, Afganistan’a kadar bütün coğrafyanın, bütün dünyaya kendi insanlık medeniyetini anlatabileceği günler uzak değildir, yakındır Allah’ın izniyle.”

Exit mobile version