Gündem

SunExpress Paris’ten İzmir’e gidecek 30 yolcusunu havalimanında unuttu

Fransa’nın başkenti Paris’ten İzmir’e gitmek üzere kalkış yapması planlanan SunExpress havayolu şirketine ait bir uçak, beklenmedik bir olayla gündeme geldi. Charles De Gaulle Havalimanı’ndan kalkması planlanan XQ917 sefer sayılı uçuşta, yaşanan ilginç bir durum nedeniyle uçak, onlarca yolcusunu almadan hareket etti.

AirportHaber’in aktardığı habere göre, Paris’ten yerel saatle 17.00’de havalanması beklenen uçuş, beklenmedik bir rötar yaşadı. Uçuşun 20.00’de gerçekleşeceği bilgisi yolculara iletilirken, havalimanında bekleyen yolcular, uçuş saatinin gelmesine rağmen check-in kontrolleri ile ilgili hiçbir bilgi alamadıklarını ifade etti. Yolcular, uçuşun durumunu kontrol etmek için radar takip uygulamalarını kullanarak, SunExpress uçağının Paris’ten kalkıp İzmir’e doğru yola çıktığını fark ettiler. Yolcular, durum karşısında yetkililere ulaşmaya çalışsalar da, herhangi bir yetkiliyle iletişim kuramadıklarını belirtti.

Yolcular bir sonraki sefere yönlendirildi

SunExpress’in Paris’ten İzmir’e iniş yaptığı sırada, havalimanında kalan yaklaşık 30 yolcu belirsizlik içinde beklemeye devam etti. Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, SunExpress’in bu yolcuları otele yerleştirdiği ve bir sonraki sefere yönlendirdiği bilgisi paylaşıldı.