Süper Lig’de Büyük Altay Fırtınası Koptu!

Altay altyapısında yetişip  18 yıl forma giydiği Altay’ı geçen sezon Süper Lig’e çıkaran teknik adam Mustafa Denizli, Altay’ın ligde gösterdiği başarılı performansıyla gönüllerde taht kurdu. Altaylı taraftarlar Mustafa Denizli’yi alkış yağmuruna tuttu. Lig’in en düşük transfer bütçesine sahip olan Altaylı teknik adam, “İyi bir takım olabiliyorsanız Süper Lig’de her şey olur” dedi.

Süper Lig’de İzmir’de 1-0 geriye düştüğü maçta Beşiktaş’ı Kappel ve Bamba’nın golleriyle 2-1 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Altay, 18 yıl sonra geri döndüğü ligde konuşulmaya devam ediyor. Göztepe ve Çaykur Rizespor’un ardından Beşiktaş’ı mağlup ederek 3. galibiyetini alan İzmir takımı, 7 maçta 2 mağlubiyet, 5 galibiyet ile 15 puana çıktı. Altay bu durumda 14 kez rakip fileleri havalandırırken 9 kez kendi kalesinde gol gördü.

Altay, 18 yıl sonra karşılaştığı Beşiktaş’ı 23 yıl sonra mağlup etti. Altay, bu maç öncesi en son Beşiktaş karşısındaki galibiyetini 21 Şubat 1998’de deplasmanda 1-0’la almıştı. Altay, Süper Lig’de 83. kez mücadele ettiği Beşiktaş’ı 16’ncı kez mağlup etti, Beşiktaş 42 galibiyette sabit kaldı. Altay 23 yıl aradan sonra Süper Lig’de üst üste 3 galibiyet aldı.

 

Exit mobile version