Süper Lig’in yeni Lideri Altay!

Süper Lig’in 7. haftasında İzmir’de ev sahibi olan Altay, Beşiktaş’ı konuk etti. Mücadele ev sahibi Altay’ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu üstünlükle Altay, Beşiktaş’ı yerinden ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Maçın 2. yarısında 47. dakikasında  Nsakala’nın Altay sahasına gönderdiği topa Gökhan Töre ile hareketlenen toa, Bjönkanderi topu kalecisine göndermek istedi. Yapılan pas hatasında Güven Yalçın’a gelen topu kaleye gönderdi bir süre topla hareket eden Yalçın şutuyla top ağlarla buluştu 0-1

56. dakikada ceza sahası sol kenarından topu alan Karamoko Bamba’nın verdiği pası iyi kontrol eden Leandro Kappel’in vuruşuyla top ağlara gitti. 1-1

88. dakikada Beşiktaş defansı topu ileriye taşımak isterken, orta sahada topu kalan Serge Aka’nın ceza sahası için açtığı ortada Karamoko Bamba’nın şutunda top bir kez daha ağlarla buluştu. Altay 2-1 öne geçti.

90+5’de Beşiktaş sahasında gelişen atakta topla buluşan Erhan Çelenk atağı başlattı. Sol kanatta düşürülen Erhan Çelenk yerde kaldı. Bu duruma Fırat Aydınus penaltı verdi. Sonra VAR odasından gelen uyarı üzerine hakem Aydınus kararını değiştirerek serbest vuruş kullanılmasına karar verdi. Maç Altay’ın 2-1 galibiyetiyle sona erdi.

Exit mobile version