Gündem

Sürekli şiddet gördüğü kocasını uykudayken öldüren kadının ifadesi kan dondurdu

Kayseri’de 4 Kasım günü saat 03.00 sıralarında Mervenur Uluyol ile eşi Ahmet Uluyol arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga sonucunda iddiaya göre Ahmet Uluyol uyumaya gitti.

Mervenur Uluyol bir süre sonra yatakta yatan eşi Ahmet Uluyol’u bıçakla göğsünden yaraladı. Çığlıkları duyan komşuların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Sağlık görevlileri, Ahmet Uluyol’un yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Polisin yaptığı incelemenin ardından Ahmet Uluyol’un cansız bedeni, Kayseri Devlet Hastanesi morguna götürülerek otopsi işlemleri yapıldı. Daha sonra cenazesi memleketi Yahyalı ilçesinde toprağa verildi.

Mervenur Uluyol, gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

İfadesi kan dondurdu

Mervenur Uluyol, verdiği ifadesinde eşinden sürekli şiddet gördüğünü iddia etti ve olay gecesi yaşananları ve eşinden gördüğü şiddetin detaylarını anlattı. Şiddet kurbanı olduğunu söyleyen Mervenur Uluyol, şunları belirtti: “Olay yaşanmadan önce eşim Ahmet Uluyol beni sürekli darp ediyordu. Daha önce anne ve babasının yanında da bana şiddet uyguladı. Bu yüzden bayılma krizleri geçirdim. Evden ayrıldım ve ağabeyimin evine gittim. Ancak Ahmet, beni tekrar eve getirmek için bahaneler uydurdu. Beni sürekli darp ediyordu ve beni tehdit ediyordu. O gece uyuduktan sonra da tehdit etti. ‘Seninle yarın görüşeceğiz’ dedi. Uyurken göğsüne 2 kez bıçak vurdum. Keşke böyle olmasaydı. Ben onu öldürmesem, o beni öldürecekti. Hem kendini hem beni mahvetti. Pişmanım.”