EkonomiGenel

Etherium’un Yerini Alacak Altcoin Hangisi? Kripto Dünyasında Sıralama Değişiyor Mu?

Uzun süredir kripto para dünyasındaki ikinci sıraları kimseye kaptırmayan Etherium ile ilgili sürekli alternatif altcoinler düşünülüyor. Ama bir altcoin var ki ikinci sıra uzun vadede onun neredeyse kaçınılmaz geleceği olarak görülüyor. İşte o altcoin;

“Dijital gümüş” olarak da bilinen Litecoin, son zamanlardaki etkileyici rallileri ve fiyat hareketleri ile birlikte ikinci sıraya gözünü dikmişe benziyor. Litecoin fiyatı bu altcoin sezonunda etkileyici bir performans sergiledi ama birkaç gün önce yaşanan büyük kripto para çöküşünde LTC’nin %21 değer kaybetmesi yatırımcılarına korku dolu anlar yaşattı. Peki LTC Etherium’u geçebilir mi?

Limenya.com’un haberine göre;

“LTC’nin on-chain aktiviteleri son zamanlarda güçlü sinyaller veriyor. Aktif adres sayısındaki ve günlük aktif adres sayısındaki sürekli yükseliş hali de bu duruma kanıt oluşturuyor. Kripto para piyasasında birkaç gün önce yaşanan çöküşe rağmen bu yazının yazıldığı anlarda yaklaşık olarak 390.000 adet aktif adres bulunuyordu. Litecoin için rekor sayı olan 485.000 aktif hesap, aslına bakılırsa ETH’nin rekorundan çok daha fazla bir sayıya tekabül ediyor. Dahası, Litecoin’e ait olan aktif adreslerin hareket ortalaması halen yıl boyunca süren bir yükseliş trendinde bulunuyor ve Santiment raporuna göre Ethereum’u geride bırakmaya çok yakın seyrediyor. Bitcoin ise bu alanda lider olmayı sürdürüyor. İlginç bir şekilde, Ethereum’un sahip olduğu yüksek ücretler nedeniyle Litecoin, günlük aktivite oranında da Ethereum ile yarışıyor. Buna rağmen uzmanlara göre Litecoin’in Mayıs ayı seviyelerine tekrar gelebilmesi için LTC’nin uzun vadeli yatırımcılara ve balinalara ihtiyacı var. Bu durum yaşandığında uzmanlara göre Litecoin’in Ethereum’u geride bırakma gibi bir olasılığından bahsedilebilir.”

Yatırım tavsiyesi değildir.