Sağlık

SUT fizik tedavi ücretleri güncellendi! 2022 fizik tedavi ücretleri ne kadar oldu?

Yeni dönemin gelmesi ile birlikte pek çok hizmet alanında çeşitli düzenlemeler yapıldı. Döviz kurlarının ani bir yükselişe geçmesi, birçok hizmet sektörüne zamlı fiyatlar ile yansıdı. Yapılan hizmet zamlarından, sağlık sektörü de nasibini aldı.

Geride bıraktığımız yılın son haftalarına doğru ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler, gündelik hayat içerisinde çeşitli kurumlardan alınan hizmetlerin ücretine yansıdı. Bir önceki yıla göre fiyatlarında değişiklik yapılan sektörlerden biri de sağlık sektörü oldu. Sağlık Uygulamaları Tebliği’ne göre düzenlenen sağlık hizmetleri ücretleri, 2022 yılı düzenlemeleri ile vatandaşlara duyuruldu.

Kol, bacak, omurga, boyun ve vücudun diğer bölümleri ile ilgili ağrıların tedavi edilebilmesi amacı ile hekimler tarafından fizik tedaviye yönlendirilen hastalar, güncellenen SUT düzenlemelerinden sonra fizik tedavi ücretlerinin nasıl değiştiğini araştırmaya başladılar. Peki özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde fizik tedavi ücretleri ne kadar oldu?

SUT Fizik Tedavi Ücretleri Ne Kadar Oldu 2022?

Ülke sınırları içerisinde verilen sağlık hizmetlerinin düzenlenmesi ve fiyatlandırılması ile ilgili uygulamaları içeren SUT, yeni dönem itibari ile sağlık sektörü içerisinde sunulan birçok hizmetin fiyatında ve düzeninde değişiklik yapıldığını duyurdu. Yapılan düzenlemeler sonucunda 2022 fizik tedavi seans ücretlerinin dört ayrı grup altında belirlenmesine karar verildi. Buna göre A, B, C ve D grupları için fizik tedavi güncel ücretleri şu şekilde belirlendi:

  • A Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ücreti: 221 TL
  • B Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ücreti: 145 TL
  • C Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ücreti: 49 TL
  • D Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ücreti: 26 TL

Diğer fizik tedavi ve rehabilitasyon ücretleri ise şu şekilde belirlendi:

  • Spor kazaları: 96 TL
  • Kronik hastalıklar: 33 TL

Özel Hastane Fizik Tedavi Ücretleri 2022

Özel hastaneler de yeni dönemde fiyat güncellemesine gittiler. Buna göre yeni dönem özel hastane fizik tedavi ve rehabilitasyon ücretleri şu şekilde belirlendi:

  • Doktor muayenesi: 150- 200 TL
  • Seans ücreti: 90- 120 TL

Fizik Tedavi Seansları Ne Kadar Sürer?

Fizik tedavi seanslarının uzunluğu hastanın yaşına ve hastalığına göre değişiklik göstermektedir. Bir fizik tedavi seansının süresi, ortalama olarak 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişiklik göstermektedir.