EkonomiManşet

Süt ürünlerine dev zam kapıda: Çiğ sütün litre fiyatına yüzde 47 Zam!

Türk Lirası’nın son haftalarda yaşadığı değer kaybı, beklendiği gibi tüm sektörleri vurmaya devam ediyor. Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybıyla ürünlerin üretim maliyeti  de gün geçtikçe artıyor. Bu maliyet artışı vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Sonuç olarak yalnızca son dönemde pek çok ürünün fiyatlarında ciddi oranlarda zam yaşandı.

3,2 TL’den 4,7 TL’ye çıktı

Bu ürünlerin arasına çiğ süt de katıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısında artan maliyet baskısı sonrasında çiğ süt fiyatının yeniden değerlendirilmesi için kararı alındığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Ulusal Süt Konseyi, toptan çiğ süt fiyatının litre başına 3,2 TL’den 4,7 TL’ye çıkarıldığını, yani %47 artırıldığını açıkladı.

Öngörülmeyen değişimler olması halinde yeniden karar verilecek

Ulusal Süt Konseyi çiğ sütün üretim maliyetinde beklenmeyen değişimler görülmesi halinde yeniden toplanıp karar vereceklerini ifade etti. Süt sektör temsilcileri, geçtiğimiz haftadaki açıklamasında çiğ süt fiyatlarının enflasyonu artıracağı nedeniyle kamu tarafından düşük tutulduğunu belirterek, yem ve girdi fiyatlarındaki artış sonrasında fiyatların artırılması çağrısında bulunmuştu