Gündem

T.C. Kimlik kartınız yine değişecek: Duyuru yapıldı, tüm vatandaşlar için geçerli!

Teknolojilerin gelişmesi ile beraber vatandaşları ilgilendiren yenilikler yapılmaya devam ediliyor. Türkiye’de kimlik kartı taşıyan herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan son açıklamalara göre, kimlik kartlarına renkli resim basılması için çalışmalara başlandı. Ayrıca kimlikler artık ehliyetlere yüklenebilecek.

Türkiye’de yaşayan vatandaşlar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz aylarda kimlik ve ehliyet açıklamalarında bulunmuştu. Bakan Soylu açıklamalarında, pasaport ve ehliyete renkli resim basılacağını belitmiş ehliyet için de“ Şu andaki ehliyetlerde tek resim var, yenisinde çift pencere bulunacak ve çipli olacak. Biliyorsunuz Avrupa Konvansiyonu içerisinde ehliyetimiz bütün Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılabiliyor. Biz ehliyeti kimliğe yüklüyorduk, şimdi kimliği de ehliyete yükleyebileceğimiz yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu çalışmayı da Darphane ile başarılı bir şekilde yürütüyoruz.” İfadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de kimlik kartı başvuruları

Öte yandan vatandaşların çipli kimlik kartı başvuruları ise devam ediyor. Yeni kimlik kartlarının geçerlilik süresi ise 10 yıl olarak belirlendi. Yani 2022 yılında çipli kimlik kartı alan bir vatandaş, 2032 yılına kadar kimliğini kullanmaya devam edebilecek.